Hitel-termékeink

Hiteltermékeink

Széchenyi Mikrohitel GO!

MFB Krízis Hitel

MFB Gazdaság Újjáépítési Hitel Program (korábban: PVRK II.)

MFB Régió Hitel

MFB Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukció

Új Széchenyi Beruházási és Forgóeszköz Hitel

Új Széchenyi Kombinált Mikrohitel

Hitelezés folyamata

Érdeklődés

A Magyar-Mikrohitelező Zrt. területi illetékes értékesítő partnerei felvilágosítást adnak Önnek hiteltermékeinkről, illetve segítséget nyújtanak a hiteligényléshez szükséges nyomtatványok összegyűjtésében és kitöltésében.

Előszűrés

Az előszűrés során tájékoztatjuk Önt, hogy az általános hitelezési szempontok és a hitelprogramok feltételei alapján finanszírozható-e a hiteligénye.

Hitelkérelem és minősítési anyag benyújtása

A kérelemhez szükséges nyomtatványok pontos kitöltését és a szükséges dokumentumok csatolását követően a teljes hitelkérelmi anyagot munkatársunknak szükséges benyújtani, aki azt eljuttatja Társaságunkhoz. A hitelminősítés elengedhetetlen eleme a kölcsön fedezetéül szolgáló ingatlanról/eszközről - Társaságunk szerződött értékbecslő partnere által - készült értékbecslés.

Ügyfélminősítés és ajánlatadás

A hitel elbírálását a beérkezett dokumentumok alapján a Társaság kockázatelemzői végzik, amelynek eredményéről munkatársunk tájékoztatja Önt írásban vagy telefonon. A finanszírozási ajánlatunkban a jóváhagyott hitel kondícióin túl informáljuk a szerződéskötéshez, illetve a folyósításhoz szükséges feltételekről is.

Szerződéskötés

A szerződéskötésre előre egyeztetett időpontban Társaságunknál, vagy a szerződések közokiratba foglalását végző közjegyzői irodában kerül sor.

Folyósítás

Amennyiben a szerződésben rögzített valamennyi folyósítási feltétel maradéktalanul teljesül, és ennek igazolására szolgáló összes dokumentum Társaságunk rendelkezésére áll, a hitelösszeg az adott hitelprogram feltételei szerint meghatározott munkanapon átutalásra kerül a szerződésben megadott bankszámlára.

A hitel felhasználása, elszámolás

A projekt megvalósulását a beruházás befejezésekor hitelt érdemlően kell igazolni, a hitel felhasználására vonatkozó dokumentumok (szerződések, számlák stb.) Társaságunk részére történő eljuttatásával.

Törlesztés

A hitel törlesztését a szerződésben foglalt ütemezés szerint, a megküldött fizetési értesítő alapján szükséges teljesíteni.

Partnereink szolgáltatásai

A Magyar Hitel Zrt. – az MMH csoport tagjaként – 2016. októberben alakult MNB által engedélyezett és felügyelt pénzügyi intézmény.

A Társaság a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozói szektor (KKV) egyedi igényeket kiszolgáló finanszírozási centrumaként jelöli meg helyét a finanszírozási piacon. A rugalmas, kis szervezet, számos üzleti lehetőséget biztosíthat ügyfelei számára, mellyel hozzájárulhat a KKV szektor tagjainak speciális finanszírozási igényeihez.

A Társaság az alábbi tevékenységeket nyújtja partnerei részére:
• faktoring finanszírozás (élő követelések megvásárlásával)
• rövid futamidejű, rulirozó jellegű kereskedelem előfinanszírozó hitelek
• kis összegű bankgaranciák kiadása (pályázati, ajánlati)

A Rentasystem Zrt. a Magyar-Mikrohitelező Zrt. partnereként 2013 óta kínál tartós bérleti megoldásokat a hazai kis- és középvállalatok, valamint hazai és multinacionális nagyvállalatok számára. A cég vezetői évtizedes tapasztalattal rendelkeznek szolgáltatások és beruházási projektek, valamint különböző méretű vállalatok eszközalapú finanszírozása területén, legfőképpen az informatikai és irodatechnológiai eszközök, gépjárművek és egyéb gépek, berendezések bérbeadása terén.

A tartós bérleti konstrukciók előnye a teljes havi bérleti díj költségként való elszámolása és a szolgáltatás ÁFA tartalmának visszaigényelhetősége. A tartós bérleti konstrukció végén harmadik személy vásárolja meg az eszközt maradványértéken. A jelenlegi adózási szabályok alapján, a futamidő végén is ÁFA tartalommal bocsátja ki a Rentasystem Zrt. az eladáskor a számlát.

A Magyar-Hitelközvetítő Kft. többes pénzügyi közvetítőként a pénzügyi piac számos szereplőjével szerződéses kapcsolatban áll céges finanszírozási, és egyéb banki termékek értékesítése kapcsán.

A cég szakértőit pénzügyi partnereik folyamatosan képzik, így az ügyfeleket a piacon fellelhető legmegfelelőbb termékekkel tudják kiszolgálni, és a banki folyamatok ismeretével támogatják az ügyletek gyors és hatékony lefolyását.

A tanácsadók nagy tapasztalattal rendelkeznek speciális finanszírozási igények, vagy több banki „termék” strukturálásával kialakított egyedi megoldások lebonyolításában.
A vállalkozás legfőbb értéke, hogy a folyamatosan futó ügyleteik kapcsán friss információval rendelkezik a bankpiacról, ezáltal ismeri, hogy melyik bank mire nyitott, melyek a prioritások, milyen ügylettel hova érdemes fordulni.